Bastufolie Aluminium

Bastufolie med barriär av aluminium och polyeten, bredd 1,25 m, längd 24 m, täcker 30 m2

319,20 kr
Inkl. moms
Kvantitet
I lager

Aluminiserad bastufolie består av papper med skikt av aluminium och polyeten

Bredd 1,25 m, längd 24 m, totalt 30 m2

Arbetstemperatur -30 till +210 grader

Detta är den bästa bastufolien som finns och den reflekterar tillbaka värmen och har barriärer som stoppar både fuktvandring och luktvandring.

Eftersom aluminium och polyeten är laminerat på papper blir den lätt att arbeta med, tillräckligt styv för att vara lätt att sätta upp och inte trassla ihop, går bra att fästa med häftpistol.

Du behöver normalt sett inte ha någon luftspalt mellan bastupanel och folien. dock behöver du ha en luftspalt mellan bastuns vägg och en kall yta typ en källarvägg.
Det viktiga är att bastun dagen efter bastubad är så torr att du kan gå in i strumplästen.

 

Det finns en utbredd missuppfattning om att bastufolie inte behövs då bastun sägs vara husets torraste rum, det stämmer visserligen men bastun är husets torraste rum för att bastuns värme driver ut fukten, tänk dig att du idkar badkastning och höjer den relativa fuktigheten till 100%, enligt lagen om kalla väggen så vandrar då fukten till en yta där den kan kondensera, och har du då ingen bastufolie i din yttervägg så kondenserar ångan till vatten vid daggpunkten som sannolikt ligger mitt i din isolering.

Enda undantaget när du inte behöver bastufolie är om du har en bastumodul i tex ett badrum där badrummet redan har en fuktspärr. 

Fast vi rekomenderar oftast bastufolie där också för att den aluminiserade bastufolien håller kvar värmen bättre i bastun vilket gör att man i gränsfall med fördel kan välja ett aggregat med lägre effekt. Med bastufolie så man slipper man också få in damm i bastun från väggars isolering vilket kan vara ett problem för främst astmatiker.

 

Notera att rullar kan vara lite tillplattade efter förvaring och transport, men avrullning går ändå bra så detta påverkar inte funktion

Pris hos Byggmax kr 450:-(18-08-23 )

 

 

.

374
32 Produkter