Bastupanel  och virke till bastulav i Al och Asp - Bastupunkten.se

Bastupanel, virke till bastulav, lister

Bastupunkten tillhandahåller den finaste bastupanelen och lavvirke till din bastulav eller bastubänk. Vi lagerför främst bastupanel i al, alen är en mycket vacker, rödaktig bas... Läs mer

Bastupanel, virke till bastulav, lister

Grid
List

Det finns 14 produkter.

Visar 1-14 av 14 objekt

Aktiva filter

Kundbild bastupanel i Al 15x90 och Bastulav Al 28x90
  • Reducerat pris

Bastupanel i Al 15x90x2100

Al panel i finaste sorteringsklassen A, 15x90 mm, längd 2,1 m, pris avser paket om 6 st längder
Baspris 848,00 kr -20% Pris 678,40 kr
Lagervara
View Detail

Bastupanel i Al och Asp

Vår bastupanel är av absolut högsta kvalité med en slät och rundhyvlad profil. Till väggar rekommenderar vi främst bastupanel i Al som har en rödaktig färg och blir mycket elegant. Dessutom har alpanelen en ganska tät och slät ytstruktur som gör den smutsavvisande. Bastupanel i al kan dessutom behandlas med parafinolja och därmed få tillbaka sin lyster efter många års användning. Och tillskillnad från Asp och Gran så är alen färgbeständing och ser i stort sett lika dan ut efter 10-15 år. Tillika är det den enda bastupanelen som håller i den offentliga bastun.
Vi rekommenderar Al till bastupanel i första hand, vi har dessutom de flesta al-lister som du kan behöva


Bastulav i Al och Asp

Till bastulavar och alla sittytor, i bastun rekommenderar vi både Al och Asp. Aspen är långfibrig och något mjukar än al, båda funkar bra och även om sittytor blir smutsiga så kan man enkelt rengöra dem med alla hudvänliga medel, och tom fräscha upp dem genom att slipa av ytor litegrann.
När du bygger din bastulav, välj lite grövre virke tex 28x90 mm, bastulaven blir då stark och då går det bra att skruva fast lavbrädor underifrån. Välj inte klena lavbrädor typ 21x60 mm då dessa börjar spricka och slingra sig efter ett tag. Köper du lavvirke från oss kan du också diskutera konstruktionen med oss.

Nedan exempel på hur man kan bygga en bastulav:

Exempel på hur man kan bygga en bastulav