Notera:
På orderbekräftelse mm kan det stå att Bastupunkten är bifirma till Skärgårdsprodukter, detta är ändrat och så Bastupunkten är huvudfirma
På fakturor mm kan det stå fel adress till oss då vi flyttat, korrekt adress är: Cedersdalsvägen 5E, 186 40 Vallentuna


Sista leveransdag före jul fredag den 14/12 - order oss tillhanda senast kl 12:00

.

Affärs- och garantivillkor för privatpersoner                                                            version 18.1

AFFÄRSVILLKOR:

Kund är skyddad av Distansköplagen och Konsumentköplagen vid handel i vår webbshop

Öppet köp för privatpersoner gäller en vecka efter mottagen produkt vid alla köp i webbshop exkl alla fraktkostnader, gäller vid retur oskadad förpackning och att produkter som återförs är i nyskick.

Undantag: Återköp och byten sker inte för virke, bastumöbler eller specialbeställda produkter.

Leverans till privatpersoner sker normalt från oss inom en till tre arbetsdagar, oftast dag efter vi sett likvid. Mindre paket levereras via närmaste utlämningsställe, tyngre gods som går på pall tex ett bastuaggregat körs normalt hem till dig. För tyngre gods gäller fraktpris till tätort och längs större huvudväg, vid leveranser utanför tätort, frakt med båtförbindelse etc så kan fraktbolag begära högre ersättning, vi kontaktar i förekommande fall kund för godkännande. 
Produkter levereras oftast i återanvänt emballage, packning kan ske av extraknäckande skolelever, vi packar med bra skydd men inte alltid så snyggt

Bastupunktens ansvarar för leveranser. Vi ansvarar för att produkter kommer fram i oklanderligt skick, skulle olyckan vara framme eller det är något fel på levererad produkt så skickar vi en ny produkt, levererar utbytesdel, eller gör annan överenskommelse så kund blir nöjd.
Bastupunktens ekonomiska ansvar för levererade varor och tjänster är maximerat till fakturerat belopp.
Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer, vi har dock aldrig haft något reklamationsärende.

Undantag för virke: Här gäller att vid ev skada ersätter vi skadan per meter, dvs finns en skada så ersätts motsvarande en meter, dvs vi skickar inte nytt virke för någon mindre felaktighet 
Notera att klassning bästa virkeskvalité alltid gäller synlig sida.

Kund ansvarar för att tillhandahålla rätt leveransadress, mail och kontakttelefonnummer vilket lämnas vidare till fraktbolag. Kund ansvarar också för att vara tillgänglig att ta emot gods och i övrigt följa våra anvisningar gällande frakt. Vid mottagande är det kundens skyldighet att räkna antal kollin och omgående besiktiga levererade varor.

Fraktskada måste reklameras inom tre dagar efter mottaget gods, om skada finns så anteckna skada på din fraktsedelkopia och be chaufför skriva under, om skadeanmälan kommer in för sent och vi i vår tur inte kan reklamera så kanske vi inte kan ersätta skada fullt ut.
Montera heller inte bastupanel, dörr eller liknande om fraktskador finns, spara pall eller liknande för returfrakt, vi packar ordentligt så fraktskador är i det närmaste obefintliga.GARANTIVILLKOR:

Garanti för privatpersoner gäller 5 år för Kerkes keramiska bastusten, garanti gäller också 5 år för Misa vedeldade bastuaggregat vid samtidigt köp av Kerkes bastusten. Ev åtaganden och fel gäller fullt ut enligt konsumentköplagen, därefter minskas värdet på produkter för brukad tid.

Övriga produkter och kombinationer har 2 års garanti enligt konsumentköplagen. 
Garanti förutsätter att våra föreskrifter om dimensionering och val av aggregat följs enligt hemsida rubrik: 
Viktiga länkar > Beräkningsguide val av bastuaggregat.
Garanti gäller fabrikationsfel och omfattar utbytesdelar, reparation eller utbyte ny produkt exkl ev frakt
Garanti gäller inte slitagedelar, som tex roster, asklåda etc, eller om aggregat utsätts för yttre påverkan, vid överhettning genom våldsam eldning eller eldning med felaktiga bränslen, garanti gäller inte i en miljö som skapar en galvanisk ström vilket innebär att aggregat börjar rosta.
Garanti gäller endast om installationsanvisningar och handhavandeinstruktioner följs.
Garanti gäller endast om bastuaggregat har använts för uppvärmning av en bastu

 

För företag gäller villkor enligt offert, ordererkännande eller faktura

 

 

 

.