Bastupanel, bastulav, pallar

Bastupanel, bastulav, bastupall

Bastupanel och virke till bastulav finns i Al och Asp. Vi rekommenderar Alpanel på väggar då alen har en vacker levande rödaktig ton och en tät ytstruktur som gör att alpanel h... Läs mer

Bastupanel, bastulav, bastupall

Grid
List

Det finns 31 produkter.

Visar 1-15 av 31 objekt

Aktiva filter

Stegpall M1 till bastulav

Bastupall i Asp eller Al som används som steg för att nå första bastulaven, mycket stadig, tillverkas efter önskemål
Pris 2 320,00 kr
Leveranstid 1-2 veckor
View Detail

Bastuns ergonomi

Planera bastun efter hur många som normalt kommer använda den, i el-bastun så räkna med 1 m2 per person, i den vedeldade bastun 1 m2 per person men lägg till 1 m2 för bastuaggregatet.
Lämplig höjd i bastun är mellan 2 till 2,2 meter.
För främst den vedeldade bastun rekommenderas ett öppningsbart fönster så du snabbt kan byta luft mellan baden.
Vid montage bastulavar så mäter du in dem från tak och nedåt, tex 110 cm från tak till övre laven, och ytterligare 45 cm ner till nedre bastulav.
Oftast behöver man en stegpall för att obehindrat kunna komma upp på bastulav, lämplig höjd är halva avståndet mellan golv och nedre lavens sittyta. Vi rekommenderar ni monterar gummifötter under stegpall så den inte kan glida iväg, förhindrar också träet att suga upp vatten.

Bygg din bastulav, nedan förslag lämpliga mått:
Bastuns ergonomi, lämpliga mått för bastulaven
Sittyta med djup 400 mm motsvarar ungefär en normal stol, men stolen har inte en rak vägg bakom, mått lämpligt främst för den lilla bastun.
Går du upp till 500 mm i sittdjup så kan du luta dig bakåt och får en bekvämare sittställning, också plats för ryggstöd mot vägg.
Med sittjup 600 mm kan du också ligga på bastulaven men du kan behöva ett ryggstöd som bygger ut lite från vägg om du vill luta dig bakåt.