Varmvattenberedare till vedeldade bastuaggregat

Vattentankar och varmvattenberedare

Sidomonterade och rökrörsmonterade vattentankar till Misa bastuaggregat Vi rekommenderar alltid sidomonterade vattentankar i första hand då det är mer ergonomiskt riktigt. Vill... Läs mer

Vattentankar och varmvattenberedare

Grid
List

Det finns 4 produkter.

Visar 1-4 av 4 objekt

Aktiva filter

Vattentankarna, eller kanske bättre varmvattenberedarna, är till för att få tvätt- och tvagningsvatten i bastun, för i ordets rätta betydelse är ju en bastu en badstuga.

Fungerar så att vattenbehållare är i kontakt med förbränningsrum eller rökgaskanaler, via fysisk kontakt så värms vatten till ganska nära kokpunkten, och uppvärmningstiden till hetvatten är drygt en halvtimme för rökrörsmonterade vattentaknar och närmare en timme för sidomonterade vattentankar.
Med hetvatten avses vatten som måste spädas med ca två tredjedelar kallvatten för få skönt badvatten.

Värmer du vatten i samband med bastubad, dvs du badar bastu emedan vattnet värms, så rekommenderar vi sidomonterade vattentankar då de är ergonomiskt rätt, du behöver inte fylla på vatten högt upp i luften som på den rökrörmonterade vattentanken, utan har en bekväm höjd för påfyllning och tappning.
Vill du spara på golvutrymme och eller ha varmvatten snabbt så väljer du den rökrörsmonterade tanken.

Tvagning i bastu är en del av bastubadets ritual, man öppnar fönster för att ta ner temperatur, har varmvattnet i baljor eller hinkar, skopar vatten på sin lekamen etc, lite primitivt men mycket skönt, som i en exklusiv Yasuragi

Notera: man ska alltid ha en del vatten i vattantankarna om aggregatet eldas